O nama

Televizija Pirot

Privredno društvo Televizija Pirot d.o.o. iz Pirota je regionalna televizija koja program emituje na području Pirotskog upravnog okruga na osnovu Dozvole Radio difuzne agencije broj 33/207-3.

Emitovanje eksperimentalnog programa TV Pirot je započela septembra 1997. godine. Osnivač Televizije Pirot je bila Opština Pirot. Ova medisjka kuća poslovala je do 2006. godine u sastavu IJP "Sloboda" i bila je jedna od najgledanijih lokalnih televizija u Srbiji.

Emitovanje programa sa punom programskom šemom je počelo 22. septembra 1999. godine. TV Pirot na području koje pokriva signalom ima 120 000 potencijalnih gledalaca. TV Pirot je bila prva digitalna televizija u čija iskustva su kasnije primenjivale i druge lokalne televizije u Srbiji.

Sedište Televizije Pirot je u Pirotu, u ul. Branka Radičevića b. b.

JP Televizija Pirot formirano je 23. februara 2006. godine. Zaključenjem i overom Ugovora o prodaji državnog kapitala metodom javne aukcije 8. novembra 2007. godine izvršena je privatizacija JP "Televizija Pirot " I ova medijska kuća je bila jedna od prvih televizija koja je ušla u proces privatizacije.

Rešenjem Agencije za privatizaciju od 23 marta 2012. godine, zbog neispunjavanja Ugovornih odredbi o prodaji državnog kapitala metodom javne aukcije subjekta privatizacije , raskinut je Ugovor o privatizaciji TV Pirot.

Televizija Pirot emituje program svakog dana od 07:00- 00:30 sati. Dominantni su informativni programski sadržaji koji čine 60% programa i teže najvišim profesionalnim standardima. TV Pirot proizvodi 50% sopstvenog programa, dok preostale programske sadržaje čine autorizovani sadržaji produkcijskih kuća Vertigo production, Make it production, Bulevar I dr.

Subotom se program emituje od 10:00 do 00:30, a nedeljom od 15h do 00:30.

Kadrovi TV Pirot

Najveća prednost Televizije Pirot su kadrovi obučeni po visokim profesionalnim standardima,na treninzima koje su vodili eminentni treneri IREX, BBC, ANEM-a ...Najveću školu stručnjaci Televizije Pirot sticali su u samoj televiziji. Iz novinarskog I produkcionog dela stručnjaci su odlazili u veće televizije, a Televizija Pirot je iznova okupljala I školovala nove kadrove, što čini i sada.

Televizija Pirot pokrenula je organizaovanje “Pirotske škole dokumentarnog filma” u kojoj je nastalo desetak izuzetno zapaženih I nagrađivanih dokumentarnih filmova.

Misija

- Pravovremene i pouzdane informacije pre drugih.
- Promocija vrednosti pirotskog kraja
- Povezivanje sa medijima slične orijentacije na realizaciji programskih projekata
- Unapredjenje profesionalnih i tehničkih standarda

Vizija


Profitabilna, ekonomski nezavisna, moderna televizija, medijski lider u regionu.

Ciljevi


- Cilj TV Pirot je da postane profitabilna I respektabilna medijska kuća
- Proizvodnja i emitovanje programa poštujući visoke profesionalne i etičke standarde I stalno usavršavanje kvaliteta programa
Edukacija I stalno usavršavanje menadžera, novinara,snimatelja i montažera
Formiranje moderne marketing službi spremne da odgovori zahtevima I izazovima programa I tržišta
Uključenje u savremene tokove medijske industrije.

Tehnička opremljenost TV Pirot


Televizija Pirot poseduje opremu za snimanje i montažu u Sony DVCAM standardu, kao I hladnu I toplu studijsku rasvetu. Oprema u režiji prilagodjena je produkciji I emitovanju programa uživo sa kompletnom savremenom automatizacijom. Montažne jedinice su računari sa pripadajućim softverom I karticama za montažu, kao I DVCAM tape-rekorderima. Ekipa Televizije Pirot poseduje veliko iskustvo u realizaciji direktnih prenosa. TV Pirot je realizuje direktne prenose zasedanja Skupštine opštine Pirot, svečanih sednica, javnih dogadjaja, sportskih dogadjaja, kao i ...

Emisiona oprema TV Pirot

Predajnik 200W na Crnom Vrhu, predajnik 50W na Sarlahu, repetitor 100 W na kardašnici, repetitor 100W na Berduju ( Babušnica).

Nagrade i priznanja

1. Dokumentarni reportaža “Sutra je novi dan” Anice Kostić nagra|ena je prvom nagradom na 21. festivalu dokumentarne reportaže Zajednica radio I TV stanica Srbije

2. Prva nagrada za izveštavanje o ekonomskim temama NUNS-a, Ministarstva rada I Me|unarodne federacije rada za reportažu Dragice Pavlov Krstić “Karolina I razboj”

3. Nagrada UNICEF-a za reportažu jelene Marinković “ Zidovi bele boje”

4. Prva nagrada na festivalu Etnološkog filma za “Labudovu pesmu okamenjenog sela”, autora Gordane Simonović Veljković

5. Druga nagrada festivala u košicama za dokumentarni film Olgice Rakić “Tobaco road” I prva nagrada festivala “Zlatna maslina u Baru” za isti film proizveden u Pirotskoj školi dokumentarnog filma

6. Nagrada publike festivala “Zlatna maslina” u baru za dokumentarni film “Nebo nad Balkanom” iz Pirotske škole dokumentarnog filma

7. Prva nagrada za film “21. vek” na Festivalu u Gospođincima, iz Pirotske škole dokumentarnog filma

8. Prva nagrada grada Beograda za dokumentarni film “Pirotski komarac” na jugoslovenskom festivalu dokumentarnog filma, iz Pirotske škole dokumentarnog filma

9. Treća nagrada na INTERFERU za televizijsku reportažu Dragice Pavlov Krstić "Budjenje kamena", oktobar 2012.

10. Specijalna nagrada za režiju za "Buđenje kamena", Press vitez 2012.

11. UNICEF-ova nagrada za TV Prilog Dragice Pavlov Krstić o temi izveštavanje o pravima dece, 2012.